Nieuws

Baggeren Lunterse Beek
Baggeren Lunterse Beek Wij zijn momenteel voor de firma Netjes uit Kampen de Oude Lunterse Beek (bij Woudenberg) aan het baggeren met onze schuifboot. De lengte van het te baggeren gedeelte bedraagt 2,1 kilometer waarbij ca. 6.000 m3 wordt afgevoerd.
 
Nieuwe maaiboot!
Nieuwe maaiboot! Wij hebben het topmodel van de Conver maaiboten range (De C485) aan onze vloot toegevoegd. Deze nieuwe maaiboot is voorzien een dubbele vijzel, maaibalk met onderaandrijving, dubbele veegmesinstallatie en opduwframe type hooglosser.
 
Damwand Laakse Tuinen
Dakpanbeschoeiing Aansluitend aan de laatste fase van het project ‘Waterdorp’ in Vathorst (Amersfoort) starten wij weer met een nieuw project in Vathorst: damwanden in de Binnenlaak in het deelgebied ‘Laakse Tuinen’. Hierbij brengen wij 700m1 aan FSC-hardhouten damwand en 75m1 aan betonnen damwand aan.

De hardhouten damwand bestaat uit damplanken van 40mm dik en 3m lang. Deze hardhouten damplanken worden onderling verbonden door een knelgording van 80x150mm (aan de waterzijde) en 120x150mm (aan de landzijde) en voorzien van een grondankers h.o.h. 3m1.

De betonnen damwand bestaat uit damplanken van 100mm dik, 240mm breed en 3m lang. Deze betonnen damplanken worden onderling verbonden door een hardhouten knelgording van 80x150mm.

Zowel de betonnen als de hardhouten damwanden worden afgewerkt met een zwaar uitgevoerde hardhouten dekplank van 5cm dik en 30cm breed!
 
Maaien Kasteel Groeneveld
Dakpanbeschoeiing Begin september hebben we voor de firma Post uit Eemnes weer de vijver van het prachtige kasteel Groeneveld uitgemaaid en opgeschoond.

Onze maaiboten kunt u dit najaar weer tegenkomen in (de omgeving van ) Huizen, Blaricum, Bussum, Naarden, Lelystad, Zwolle, Hardenberg, Nieuwleusen, Dalfsen en in Hoge en Lage Vaart (Flevoland)
 
Dakpanbeschoeiing
Dakpanbeschoeiing In de parktuin van het landgoed ‘De Heiligenberg’ verzorgen wij voor de firma Smink meerdere waterbouwkundige constructies: een eikenhouten stuw met bijhorende loopbrug en een authentieke dakpanbeschoeiing. Deze toepassing van gestapelde dakpannen op een naaldhouten palen onderstel is kenmerkend voor de Zuidelijke vechtstreek en dateert ruwweg van 1880-1920
 
Damwand in Utrecht
Damwand in Utrecht In Utrecht zijn we voor de KWS aan beide zijden van de Nelson Mandela-brug een hardhouten damwand aan het plaatsen (voordat de nieuwe liggers van de brug arriveren). Voor het opsluiten van de nieuwe taludbekleding worden damplanken van 60x6000mm de grond ingetrild. De damwand wordt afgewerkt met een hardhouten knelgording van 100x150mm.
 
Steigers Jachthaven
Steigers-jachthaven In de jachthaven Naarden zijn wij meerdere steigerdelen aan het herplaatsen en deze te verlengen met nieuwe steigerdelen (met langsliggers van 100x300x5000mm). Tevens worden in de jachthaven tientallen hardhouten afmeerpalen van 150x150mm, 200x200mm en 300x300mm getrokken, herplaatst en geplaatst.
 
Vervangen houten bruggen
Nieuwe-maaiboot! Voor de Stichting Flevo-landschap zijn we diverse houten bruggen aan het vervangen. In het Wilgenbos te Almere (zie de foto) hebben we de FSC-Cloeziana ronde palen van 6000mm geplaatst en zijn we nu de FSC-Eiken langsliggers aan het monteren. Het nog aan te brengen loopdek bestaat uit FSC-Eiken dekdelen van 50x190mm die zijn voorzien van 2 stroken Safegrip.
 
Nieuwe maaiboot!
Nieuwe-maaiboot! Wij hebben een nieuwe Conver maaiboot (type C455) aan onze vloot toegevoegd. Deze maaiboot is voorzien van een maaibalk met onderaandrijving, veegmesinstallatie en opduwframe type hooglosser. U kunt deze maaiboot de komende tijd bewonderen in Huizen en Blaricum.
 
Maaiboot inlaatplaatsen Bunschoten
Maaiboot inlaatplaatsen BunschotenOp het nieuwe industrieterrein Haarbrug Zuid in Bunschoten hebben wij voor de firma Smink-Infra  een 5-tal maaiboot inlaatplaatsen aangelegd. Daarnaast hebben wij bij diverse aansluitingen nieuwe beschoeiing geplaatst (bestaande uit hardhouten palen van 60x120x4000mm en eco-opgeklampte schotten van 400mm hardhout en 400mm vurenhout).
 
Damwanden in Waterdorp
Damwanden in WaterdorpVoor de nieuwe bouwfase in Vathorst (Amersfoort) ‘ Waterdorp’, zijn wij gestart met het aanbrengen van 900m1 aan FSC-hardhouten damwand en 260m1 aan betonnen damwand.
 
Baggeren Ermelo
Baggeren ErmeloIn Ermelo hebben we voor de zorginstelling S’Heeren Loo de vijver van de kinderboerderij grondig aangepakt. De beschoeiing om het eiland is vervangen en de vijver is met onze schuifboot en 20-tons rupskraan uitgebaggerd. (Vanzelfsprekend is de vijver voor de baggerwerkzaamheden door ons afgevist.) De vrijgekomen baggerspecie is vervolgens afgevoerd naar het depot van GBN in Hattem.
 
Onze maaiboten in 2018
Nieuwe maaibotenDit jaar heeft u onze maaiboten weer op vele locaties kunnen spotten:
Zwolle e.o., Kampen e.o., Nieuwleusen, Leusden, Scherpenzeel, Woudenberg, Vianen, Huizen, Bussum, Naarden, Lelystad, Zeewolde, Hoge en Lage vaart (Flevoland). Tot volgend jaar!
 
Baggeren Jachthaven Sneekermeer
Baggeren Jachthaven SneekermeerDe renovatie van de jachthaven Sneekermeer verloopt voorspoedig. Alle bestaande steigers, palen en damwanden zijn verwijderd en afgevoerd. De jachthaven is tot minimaal 1,50m diepte uitgebaggerd. In totaal is hier ca. 7.500m3 aan baggerspecie afgevoerd. De kunststof damwanden zijn aangebracht, de drijvende steigers geplaatst en het elektra en water aangesloten. De komende weken zullen de loopdekken op het land geplaatst worden en zal de strekdam vervangen worden door een betonnen drijvende golfbreker.
 
Nieuwe Takeuchi
Nieuwe TakeuchiBegin juni is onze nieuwe 6-tons Takeuchi TB260 rupskraan afgeleverd door Verhoeven Grondverzetmachines B.V. uit Zeewolde. Deze kraan is (over)compleet uitgerust en voorzien van extra functies voor trilblok, sloophamer en sorteergrijper. Daarnaast hebben we ook nog een speciale maaikorffunctie laten monteren. Deze kraan is een echte ‘alleskunner’!
 
Renovatie Jachthaven Sneekermeer
Renovatie Jachthaven Sneekermeer Op een van de mooiste plekken in Friesland bevindt zich Jachthaven Sneekermeer (Paviljoen Sneekermeer). Deze jachthaven wordt door ons compleet gestript, uitgediept en vervolgens grondig gerenoveerd met kunststof damplanken van 5/6m1 (van Sheet Piling Solutions), moderne aanlegsteigers (van Poralu) en voorzien alle voorzieningen (van Seijsener).
 
Betonnen beschoeiing
Betonnen Beschoeiing Aan het Neptunusplein in Amersfoort plaatsen we voor Van Schoonhoven Infra een betonnen beschoeiing van ‘De Hamer’. Deze beschoeiing is opgebouwd uit betonnen palen van 150x180x1500mm en betonnen beschoeiingsplaten van 70x500x2000mm en 70x500x1000mm.
 
Beschoeiing Nunspeet
Beschoeiing NunspeetAan het einde van het jaar hebben wij in Nunspeet voor aannemingsbedrijf Van Gelder een halve kilometer aan beschoeiing geplaatst, bestaande uit hardhouten palen van 100x100x3500mm en combischotten van 400mm hardhout en 400mm naaldhout, dik 25mm. Deze beschoeiing is een onderdeel van de nieuwe rondweg richting Doornspijk en Elburg.
 
Baggeren Ankeveen
baggeren Ankeveen Langs het Hollands End en in het achterliggende poldergebied in Ankeveen zijn we voor stichting Waternet de watergangen aan het uitbaggeren. De baggerspecie (klasse B niet-verspreidbaar) uit de watergangen langs het Hollands End wordt afgevoerd naar het depot De Hooge Kampse Plas in Groenekan en naar het depot De Nieuwe Hemweg in Amsterdam. De baggerspecie uit de achterliggende polder (klasse A en B verspreidbaar) wordt direct op de kant gezet.
 
Conver maaiboot C485H
Conver maaiboot C485H Om alle werkzaamheden de komende jaren uit te kunnen uitvoeren hebben we nog een (brede) Conver maaiboot C485H met bijbehorende trailer CTP485 aangeschaft. Deze maaiboot is voorzien van maaibalk met onderaandrijving (eenvoudig te wisselen voor een bijbehorende maaibalk met bovenaandrijving), veegmesinstallatie, opduwframe type hooglosser en T-maaier (hydraulisch neigbaar en zwenkbaar).
 
Maaiboten-seizoen begint!
Maaiboten-seizoen begint! Onze maaiboten zijn weer klaar voor het komende maaiseizoen. U kunt ons dit jaar weer door het hele land tegenkomen: van Limburg tot aan de kop van Overijssel zijn al weer de eerste vijvers uitgemaaid.
Wilt u een vijver of watergang laten uitmaaien of baggeren? Wij komen graag bij u langs.
 
Vlonder met pergola Begijnhof
vlonder met pergola begijnhofIn de VINEX-locatie Vathorst, deelgebied Begijnhof, hebben we voor het OBV (Ontwikkelingsbedrijf Vathorst) een veersteiger, bestaande uit een trapsgewijze vlonder met bijbehorende pergola, gerealiseerd. De veersteiger is ontworpen door het ontwerpbureau ESSCAPES (Karin Van Essen).

Hieraan voorafgaand hebben we in december 2016 al de dubbele beschoeiing geplaatst voor Dura Vermeer.
 
Beschoeiing Valleipark
Baggeren Polder MijndenOnder winterse omstandigheden zijn we voor Smink Infra de beschoeiing aan het plaatsen in de nieuwbouwlocatie Valleipark in Leusden. Het valleipark is uniek in zijn ligging tussen het Valleikanaal en de historische Liniedijk.

Hier worden hardhouten beschoeiingselementen (30mm dik, 600mm hoog) geplaatst achter hardhouten palen (60x60x2000mm). De schotten worden op iedere paal bevestigd met 2 RVS-slotbouten.
 
Baggeren Polder Mijnden
Baggeren Polder MijndenDit najaar hebben we voor Stichting Waternet diverse watergangen in de polder en langs de Mijndensedijk bij Nieuwersluis-Mijnden uitgebaggerd. Op de moeilijk bereikbare locaties hebben we de baggerspecie met een elektrisch aangedreven zuiger(tje) opgezogen en via 200meter leiding op de nabij gelegen weilanden gespoten.

Het overige deel van de baggerspecie is met een 5-tons en een 18-tons rupkraan (beiden met verlenggiek) uitgebaggerd en direct op de kant gezet.
 
Beschoeiing in Amersfoort
Beschoeiing in AmersfoortNa de bouwvak zijn we voor zowel Smink Infra als Dura Vermeer gestart met het plaatsen van meer van een kilometer aan beschoeiing in hoogtes van 800mm en 1200mm. De 1200mm hoge beschoeiingselementen worden verankerd met een ankergording en M20-ankerstangen van 6 meter lengte. De werkzaamheden vinden plaats in de nieuwbouwlocatie Vathorst, Amersfoort, en wel in de deelgebieden Nautisch Eiland en Begijneiland.
 
Maaien Weerwater Almere
Maaien Weerwater AlmereDit voorjaar hebben we in opdracht van de Gemeente Almere de vaargeulen van het Weerwater en de Noorderplassen ontdaan van alle waterplanten. Deze (spoed)klus hebben we uitgevoerd met twee maaiboten en een sleper met beunbak. Het vrijgekomen maaisel is gelost op één centrale locatie nabij ‘het kasteel’ en vervolgens per as getransporteerd naar een locatie binnen Almere voor de verwerking tot een milieuvriendelijke toepassing.
 
Stedelijk onderhoud Leusden e.o.
Stedelijk onderhoud Leusden e.o.Wij hebben in mei 2016 (van het Waterschap Vallei & Veluwe) het maaibestek ‘stedelijk onderhoud Leusden, Achterveld, Woudenberg en Scherpenzeel’ aangenomen. In de komende 4-6 jaar zullen wij daar alle watergangen in 2 perioden (voor- en najaar) uitmaaien. De werkzaamheden worden uitgevoerd met maaiboten, maaikorven en bosmaaiers. De machines zullen daarvoor worden voorzien van Track&Trace met registratie van locatie en maaier aan/uit.
 
Renovatie kademuur
Renovatie kademuur AmersfoortIn Amersfoort hebben we in samenwerking met de firma Van Schoonhoven Infra een kademuur over een lengte van meer dan 200 meter gestabiliseerd. Deze, circa 20 jaar geleden opgemetselde, kademuur staat over een groot gedeelte bol en is over een lengte van 10 meter ingestort.

Na het opmetselen van het ingestorte gedeelte zijn we gestart met het stabiliseren van de kademuur. Hiervoor hebben we vanaf het water FSC-gecertificeerde hardhouten wrijfgordingen van 150x150x1250mm (h.o.h. 2m1) verticaal aangebracht. Deze balken zijn door ons één voor één met de hand geheel pas gemaakt om de druk overal optimaal te verdelen. Achter de kademuur zijn betonnen ankerplaten van 10x800x800mm, geleverd door de firma EFKO uit Uitwellingerga, ingegraven. De gordingen en ankerplaten zijn tenslotte door 6m1 lange ankerstangen M30 aan elkaar verbonden. Met deze constructie moet de kademuur weer jaren mee gaan.
 
Reparaties Zuidersluis bij Almere
Reparaties Zuidersluis bij AlmereIn december 2015 hebben we voor de Provincie Flevoland reparaties aan het remmingswerk van de Zuidersluis bij Almere (Blocq van Kuffeler) uitgevoerd. Diverse blokken en wrijfgordingen zijn vervangen.
 
Baggeren in Muiderberg
Baggeren in MuiderbergVoor Waternet zijn wij momenteel de watergangen in en om Muiderberg aan het uitbaggeren. In de (B.O.B.M.)polder wordt de baggerspecie met een rupskraan direct over het land verspreid. In het stedelijk gebied wordt de baggerspecie met onze schuifboot naar de diverse overslaglocaties gebracht en vervolgens naar het depot van het consortium ‘SAAone’ (van het project A1/A6) getransporteerd.
 
Onze maaiboot op Streetview
Schuifboten huren bij maaien.comZelfs op Google Streetview kunt u één van onze acht maaiboten aan het werk zien. En niet alleen hier in Woudenberg, maar ook in bijvoorbeeld Huizen, Blaricum, Eemnes, Leusden, Wageningen, Volendam en Loosdrecht zijn onze maaiboten aan het werk.
 
Strekdam in Markermeer
Schuifboten huren bij maaien.comEen strandje aan het Markermeer bij Almere heeft te maken met onacceptabele afkalving nabij de toegangstrap.

Om afkalving te voorkomen en de trap te beschermen hebben wij een strekdam aangelegd. De strekdam is opgebouwd uit ophoogzand, geotextiel en stortsteen 10/60kg. Het geheel is vervolgens gefixeerd met colloïdaal beton.
 
Overname schuifboten
Schuifboten huren bij maaien.comOnlangs hebben we 2 schuifboten aangekocht. Heeft u vijvers en/of watergangen uit te baggeren? Dankzij de aanschaf van deze 2 (in grootte variërende) schuifboten kunnen wij u nog beter van dienst zijn.
 
Damwand als achtersteven van schip
Damwand als achtersteven van schipIn Bunschoten-Spakenburg zijn we voor de firma Van Bekkum druk doende met het aanbrengen van 120m1 aan hardhouten damwand (voorzien van klapankers) en 300m2 aan hardhouten vlonders.

De damwand wordt zo geplaatst dat de terrassen van de woningen doen denken aan de achtersteven van aangemeerde schepen.

Dit project ‘De Stadweide’ bestaat onder meer uit de bouw van 6 luxe woningen aan het water in het centrum van Bunschoten.
 
Renovatie steiger Prov. Flevoland
Renovatie steiger Prov. FlevolandIn de Lage Vaart te Almere hebben wij onlangs voor de Provincie Flevoland een passantensteiger compleet gerenoveerd. De twintig jaar oude eikenhouten steiger verkeerde in slechte staat van onderhoud.

Alle houten dekplanken, langsliggers en leuningen zijn vervangen door kunststof onderdelen van de firma Gampet Products. Daarnaast zijn ook diverse
dwarsliggers en wrijfgordingen (100x200mm) vervangen.

Dankzij deze renovatie kan de pleziervaart weer veilig aanmeren in de ‘Bloemenbuurt’ van Almere.
 
Onze nieuwe locatie!
Foto-pandPer 15 juni 2014 wij zijn gevestigd aan de Dokweg 14 in Lelystad.

Vanaf onze nieuwe locatie met een ruim bemeten loods, kantoor, buitenruimte en zelfs een eigen afmeerkade kunnen wij u nog beter van dienst zijn.

U bent van harte welkom!
 
Verwijderen begroeiing Jachthaven Volendam

Marina Volendam1Afgelopen november hebben we alle oevers en de gehele strekdam (zowel de binnen- als de IJsselmeerzijde) van de jachthaven 'Marina Volendam' ontdaan van al het riet en meerjarig opschot. Wij hebben hiervoor gebruik gemaakt van een maaiboot met opduwframe, bosmaaier en motorzaag.

Daarnaast hebben we - alweer voor het 3e jaar - op het naastgelegen park 'Roompot Marinapark' bloksgewijs de rietkragen afgemaaid en afgevoerd.

 
Kunststof beschoeiing (Profextru)

Kunststof beschoeiingNabij Hoevelaken hebben we ca. 100 meter Omega-beschoeiing van Profextru uit Hardenberg aangebracht. De hoogte van deze kunststof damplanken was 1,5m en voorzien van 3m lange gefreesde palen met een diameter van 150mm. Aan de bovenzijde is het geheel afgewerkt met een kunststof deksloof.

 
Maaien eilandjes Gooimeer

In April jongstleden hebben we de rietvegetatie langs en op diverse eilandjes voor de kust van Huizenmaaien_eilandjes_Huizen1 gemaaid met behulp van een maaiboot en bosmaaier. Daarnaast is al het meerjarige houtopschot door ons verwijderd.

maaien_eilandjes_Huizen2

 
Electrisch afvissen bij baggerwerkzaamheden

Afvissen_VathorstVoorafgaande aan de door ons te baggeren watergang op de VINEX-locatie Vathorst te Amersfoort hebben wij de daar aanwezige vissen elektrisch afgevist. De gevangen vissen zijn vervolgens in de naastgelegen watergang uitgezet.

Heeft u een watergang of vijver die visvrij gemaakt moet worden? wij kunnen dit voor u verzorgen. Vraag naar onze mogelijkheden!

Afvissen_VAthorst2

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>